Business Connected                             Orakel

Orakel is de exclusieve netwerkgroep voor senior foodmanagers – met name directieniveau – die samenkomen op afwisselende locaties in Nederland. Het is een platform waarbinnen de leden op een informele manier kennis en inspiratie kunnen halen. Orakelleden zijn bereid om iets van zichzelf te geven, bijvoorbeeld in maatschappelijk belang of voor persoonlijke ontwikkeling.

  • Werkzaam aan fabrikant- of retailzijde
  • Binnen foodretail of foodservice
  • Een bredere interesse hebben dan alleen je vakgebied
  • Functie van senior management (sales eindverantwoordelijk) tot algemeen directie
  • Minimaal 15 jaar ervaring in FMCG

Wat wij doen

Wij komen vier keer per jaar bij elkaar tijdens een zitting. Tijdens deze zitting filosoferen we over maatschappelijke issues in relatie tot de foodbranche of we gaan in op persoonlijke ontwikkeling en nodigen daarvoor relevante sprekers uit. Zo sprak Cees van der Hoeven over zijn persoonlijke ervaringen rondom de Ahold-perikelen. En hebben we leren mediteren (mindfulness). Ook is auteur Jeroen Smit geweest om over het ABN-drama en de financiële crisis te praten. Maar ook topspreker Jan Kees de Jager heeft de Orakelleden aan het denken gezet met een opdracht.

Een jaarlijkse studiereis is ook een standaard onderdeel. Afhankelijk van de bestemming wordt hiervoor een eigen bijdrage gevraagd.

Lidmaatschap

PERSOONSGEBONDEN BEDRIJFSLIDMAATSCHAP

Het lidmaatschap van Orakel is een bedrijfslidmaatschap. Er geldt een maximum aantal leden per bedrijf. Om kwaliteit en continuïteit van de club te borgen, is een lidmaatschap persoonsgebonden en dus niet (tijdelijk) overdraagbaar.

Duur en Opzegtermijn

Het lidmaatschap van Orakel geldt per kalenderjaar maar kan ieder moment ingaan. Wanneer je later instroomt, wordt het lidmaatschapsgeld aangepast. Het lidmaatschap wordt automatisch verlengd, tenzij het vóór 1 december per mail wordt opgezegd.

Vertrouwelijkheid

Ieder lid heeft via de BC Community app kennis genomen van de gedragscode en houdt zich aan de regels die hierin zijn omschreven.

Wie ben jij

Je werkt minimaal 15 jaar in de FMCG (Fast Moving Consumer Goods) aan de fabrikant- of retailzijde. Je hebt een senior management functie of behoort tot de algemene directie. Daarnaast heb je een brede interesse en kijkt verder dan je eigen vakgebied. Direct reports worden niet toegelaten. 

Lid worden

Als nieuwe kandidaat moet je minimaal één referentie hebben van een bestaand Orakel-lid om te worden voorgedragen. En pas jij in  bovenstaand profiel? Dan nodigen we je uit om je aan te melden. Maar, niet iedereen kan zomaar lid worden van Sociëteit Orakel. Het niveau van het programma en de leden wordt bewaakt door de Raad van Advies, die elk lid zorgvuldig balloteert. Heb je vragen over de ballotage? Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden je vragen graag.